Vzhled WordPressu

Abychom návštěvníkům poskytli maximální uživatelský komfort, musíme zajistit nejen kvalitní obsah, ale i působivou formu, jakou ho podáme. Právě ve světě internetu platí, že způsob, jakým informace předáváme, má stejnou, ne-li často i větší důležitost než informace samotné. WordPress dá vašemu obsahu atraktivní formu díky prakticky neomezené možnosti editovat vzhled/šablonu stránek.

Redakční systém bere data k zobrazení vzhledu webu ze složky s názvem konkrétního tématu vzhledu. To znamená, že se jednotlivé grafické a jiné prvky nevkládají přímo do souborů CMS, ale do jednoho „vlastního“ místa. To umožňuje během minuty přepínat mezi množstvím různých vzhledů.

Šablony vzhledu pro WordPress – zadarmo i placené

Protože se WordPress vyskytuje na milionech různých projektů, vznikly uznávané webdesignérské týmy i jednotlivci, jenž nás „zásobí“ stále novými šablonami. Samozřejmostí jsou i exluzivní témata vzhledu, které (nejčastěji po zakoupení) budou po získání pouze vaše a budete tak mít jistotu, že se nikde neobjeví na první pohled kopie vašich stránek.

Lze si také udělat vlastní šablonu. Se základními znalostmi redakčního systému, grafiky a kódování si během jednoho odpoledne vytvoříte téma vzhledu. Propracovanější šablony s doprovodnými funkcemi samozřejmě zaberou více času.

Podívejte, jak může váš web vypadat

Aneb pět slavných projektů postavených na redakčním systému WordPress.

Jedna ukázka vydá za tisíc slov. Uvádíme konkrétní ukázky různých webů postavených na WP:

Kam dál