Oblíbené doplňky WordPressu

Každý web je unikátní a vyžaduje odlišný přístup i doplňkové funkce. Přesto existuje určitý obecný základ, například rozdělení podle kategorií. Níže najdete oblíbené WordPress doplňky.

U doplňků dodržujte pravidlo méně je více – neinstalujte každý plugin, který vám přijde pod ruku. To by vedle k přehlcení databáze a možná i překročení vašeho hostingového tarifu.

Bezpečnost, údržba, bezproblémový chod webu

Akismet

Ověřený anti-spamový plugin, který váš web ochrání před náporem spambotů a jejich bezcenných komentářů.

Hyper Cache

Slouží k celkovému zrychlení webu. Plugin čistí cache vašeho webu.

Revision Control

Neukládá články jako revizi. Tím šetří místo v databázi.

WP-DB-Backup

I když máte zálohovaný hosting, vyplatí se mít ještě jednu záruku. Tou je tento plugin. Pravidelně zálohuje data a ukládá je přímo do počítače nebo FTP, lze je také zasílat na e-mail.

Maintenance Mode

Tento užitečný pomocníky „vypne“ váš web před běžnými návštěvníky. Uvidíte ho pouze vy. Vhodné například při úpravě tématu vzhledu.

Google XML Sitemaps

Informační stránky, které pravidelně přidávají nový obsah, musí vytvořit jednoduchý přehled již publikovaných materiálů. Ten je určený jak pro čtenáře, tak i roboty vyhledávačů, který obsah webu snadněji zaindexují a upřednostního ve vyhledávání před konkurencí.

(Mingle) forum

Nepostradatelnou součástí mnoha webů je diskusní fórum. Nemusíte hledat řešení mimo redakční systém. Místo toho jednoduše využijte stávajících pluginů. A jedním z nich je například skvělé Mingle forum.

Články a stránky

WP popular post

Chcete vědět, které články/stránky na vašem webu jsou pro čtenáře nejzajímavější? Které mají nejvíce komentářů a zpětných reakcí. Umožní vám to tento plugin. Info o nejúspěšnějších článcích lze například vložit do sidebaru, kde ho uvidí sami čtenáři.

Další pluginy pro WP

All in one SEO pack

Komplexní balíček určený k úpravě webu z hlediska optimalizace pro vyhledávače. Nastavte správné titulky stránek, meta data a jiné.

Contact form 7

(Kontaktní) Formuláře jsou častou „pastí“ pro ty, kdo se do hloubky nevyznají v PHP. Vše ale vyřeší tento úspěšný plugin. Neslouží jen k posílání obyčejného textu, zprávu lze doplnit například o výběr konkrétního ze souborů prvků (výběr balíčku služeb) apod.

WP pools

Spolehlivý doplněk pro realizaci anket. Další způsob, jak zapojit čtenáře do aktivity.

Top Comments

Systém hodnocení nejlepších komentářů.

Kam dál